Pozsgások

A pozsgás növények sok háztartás kedvenc élő díszei. A lédús gyökerű, szárú és gyökerű pozsgásoknak számtalan fajtája ismert, amelyek habár külsőre kifejezetten változatosak, bizonyos tulajdonságaikban (például hogy gondozásuk végtelenül egyszerű) nagyon is hasonlítanak egymásra.

Színek tekintetében rendkívül sokoldalúak: a kékeszöld árnyalatoktól kezdve a rózsaszínen keresztül, a fehéren át egészen a szinte teljesen feketéig bármilyen színben fellelhetők. Leveleik lehetnek lekerekített szélűek, tüskeszerűek (például a kaktuszok esetén), bogyószerűek és egyéb formájúak is. A kaktuszok egytől egyig a pozsgás növények családjába tartoznak, de nem minden pozsgás növény kaktusz.

Néhány pozsgás növény kifejezetten kényes lehet, legtöbbjük azonban nagyon egyszerűen karban tartható. Ez annak köszönhető, hogy mivel a világ szárazabb vidékein fejlődtek ki, így rendkívül hatékonyan képesek elraktározni a folyadékot vastag részeikben (szárak, levelek, gyökerek). Ebből következik, hogy száraz, meleg környezetben érzik magukat a legjobban, lehetőleg közvetlen napfényben (de kevésbé világos körülmények között is eléldegélnek). Két öntözés között nyugodtan hagyhatod tehát, hogy a talaj kiszáradjon alattuk.

 

Tartóedények

 

Vásárlási tipp: A növények 9-es cserépben önállóan vagy kerámiatálba, üvegpohárba, üveggömbbe ültetve is megvásárolhatóak. A tartóedény és – az edények méretéhez igazodóan ajánlott 3-4 db növény kiválasztása után – már a kész kompozíció vihető haza.

Többféle színű kerámiatál közül lehet választani. Javasoljuk, hogy a megrendelés előtt a készleten levő színekről előzetesen érdeklődjenek. Néhány lehetséges beültetés fotóját kedvcsinálónak közzétettünk.

A beültetések a tartóedény méretétől és a beültetett növényektől függően 1000-4000 Ft közötti áron kaphatók.